GRATIS VERZENDING VOOR ALLE BESTELLINGEN

FAQ's

Hoe bestel je een Minipack?

We bieden gratis en snelle levering van alle Minipack bestellingen in Nederland. Om een proefpakket te bestellen, bezoek de pagina Minipack of klik HIER

Zijn Nachtbriketten geschikt voor mijn hout brander?

Lekto Hardhout Houtbriketten zijn geschikt voor open vuur, hout branders, multi-fuel ovens, kachels, houtboilers, barbecues en vuurkorven. Lekto Boomschors Nachtbriketten zijn in principe geschikt voor al bovenstaande toepassingen, maar om de langste brandtijd te krijgen, bevelen wij het gebruik gesloten apparaten aan.

Kan ik ze gebruiken voor mijn barbecue? Voor de barbecue bevelen wij onze Lekto Hardhout Houtbriketten aan. Lekto Boomschors Nachtbriketten zijn meer geschikt voor gesloten apparaten.

Zijn ze rookloos?

Onze producten zijn niet rookloos, houtbrandstof kan gebruikt worden in de open lucht, of zolang als er een schoorsteen of rookkanaal aanwezig is.

Bezorgen jullie ook op mijn adres?

Wij leveren alle bestellingen snel en gratis door geheel Nederland.

Als ik een veilige plek aangeef waar de bestelling gerust kan worden geplaatst, kan deze dan worden achtergelaten zonder handtekening?

Ja, geef de veilige locatie details door tijdens het uitchecken en onze bezorgpartner laat de bestelling achter zoals gevraagd.

Het lukt mij niet om 8 uur brandtijd te halen, doe ik iets verkeerd?

Soms is het wat testen en uitproberen om deze lange brandtijd te halen. Er zit een instructie in elke doos met uitleg over hoe je de langste brandtijd krijgt.

Kunnen jullie een gratis monster opsturen?

Helaas kunnen wij geen gratis monsters opsturen. Het is wel mogelijk een om een Minipack van 20kg als proefpakket te bestellen.

Laten ze roet achter op het glas van de kachel?

Wanneer er goed wordt gestookt branden onze producten heet, en laten geen roet achter.

Waar zijn ze van gemaakt?

Lekto Hardhout Houtbriketten zijn gemaakt van droog geperst berken zaagsel. Lekto Boomschors Nachtbriketten zijn gemaakt van droog geperste boomschors van naaldbomen. Al onze grondstoffen komen uit verantwoord beheerde bossen.

Hoe steek je Lekto Hardhout Houtbriketten en Boomschors Nachtbriketten aan?

Houtbriketten zijn een uitstekend alternatief voor traditioneel brandhout. Maak een klein vuurtje met aanmaakhoutjes en voeg enkele in stukken gebroken houtbriketten toe om het vuur aan te maken. Nachtbriketten leg je in het vuur vlak voor de vlammen uit gaan en de kooltjes roodgloeiend zijn. Wij raden aan twee of drie nachtbriketten te gebruiken. Laat dan de luchtinlaat open totdat de nachtbriketten vlamvatten. Zodra ze branden, zet je de luchtinlaat op een minimum.

Hoe lang branden ze?

Lekto Boomschors Nachtbriketten branden tot wel 8 uur. Onze klanten hebben zelfs langere brandtijden doorgegeven. Lekto Hardhout Houtbriketten branden 2-3 uur.

Hoeveel gebruik je per vuur?

Wij raden aan om 2-3 Lekto Boomschors Nachtbriketten te gebruiken. Vanwege de hoge hitte afgifte bevelen we aan niet meer dan 2 Lekto Hardhout Houtbriketten tegelijk te gebruiken. De aanbevolen hoeveelheid is afhankelijk van het type houtbrander dat je gebruikt.

Wat is de energetische waarde van jullie producten?

De energetische waarde van Lekto Hardhout Houtbriketten

  • Calorische waarde: 5.15 kWh/kg
  • As residu:
  • 1% Vocht gehalte: <9%

De energetische waarde van Lekto Boomschors Nachtbriketten

  • Calorische waarde: 4.9 kWh/kg
  • Vocht gehalte: <9%
  • As residu: 2-4%

Is er een winkel bij ons in de buurt?

We hebben geen verkooppunten in detailhandels, maar bieden gratis snelle levering van alle bestellingen.

Laten ze teer achter in de pijpen of aanslag in mijn schoorsteen?

Nee, onze producten branden zeer schoon. Alle Lekto producten zijn gemaakt van 100% schone ecologische materialen zonder toegevoegde chemicaliën.

Hoe moet ik mijn briketten opslaan?

Briketten moeten altijd droog worden opgeslagen. Wegens het extreem lage vochtgehalte (minder dan 9%) moeten de briketten en houtcilinders altijd op een droge plaats worden bewaard zonder direct contact met vocht - ze kunnen worden opgeslagen in garages als ze worden opgeslagen in afgesloten ruimtes, we raden aan ze onder een waterdicht dekzeil op te slaan.

Nemen jullie oude pallets in?

Helaas kunnen wij geen oude pallets ophalen, maar omdat pallets gemaakt zijn van onbehandeld hout zijn deze een goede bron voor aanmaakhout voor uw volgende pallet houtbrandstof.